Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Oικονομικό Αδιέξοδο.


Μα δεν έιναι λογικό να έφτανε η Ελλάδα σε οικονονικό αδιέξοδο;; Η απόλυτη κυριαρχία του ιδωτικού μονοπωλείου καθώς και η κάθε μορφής τοκογλυφία μας έφτασε εδώ που είμαστε.
Χρέη ατελείωτα (αφού σε περίπτωση που δεν έρθει στην εξουσία εθνικιστική κυβέρνηση δεν θα ξεχρέωσουμε με τίποτα) που με σύντομους υπολογισμούς βλέπει κάποιος ξεκάθαρα πως δε φύγουν μέχρι το 2040..Μιλάμε για 30 χρόνια χρέος. Μα θα μου πεί κάποιος άλλα λένε. Λογικό δεν έιναι;; Τι θα πούνε;; Πως σε 30 χρόνια(και αν) θα ξεχρεώσουμε;

Είναι άποψη μου πως η εθνικοποίηση των μονοπωλείων (που από τα κέρδη τους το κράτος λόγω της φοροδιαφυγής δεν παίρνει τίποτα) και καθώς και η ύπαρξη ορίων στο κεφάλαιο που μπορεί να έχει κάποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα γλύτωνε την Ελλάδα από ένα μεγάλο αριθμό χαμένων χρημάτων.
Επιπλέον, ας αναλογιστούμε αιώνες τώρα ποιος τομέας της οικονομίας προόδευε στην Ελλάδα... ΜΑ Η ΓΕΩΡΓΙΑ, Η ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ αίωνες τώρα στήριζαν την Ελλάδα. Γιατί λοιπόν τώρα να τα απομακρύνουμε όλα αυτά απο το προσκήνιο και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια εταιρική και βιομηχανική χώρα από το πουθένα (εκτός φυσικά του ότι είναι αδύνατο αυτό αφού οι φόροι για τις βιομηχανίες είναι υψηλοί). Έτσι, με τη διάθεση ενός σεβαστού ποσού για τον εκσυγχρονισμό των προαναφερθέντων τομέων της οικονομίας θα οδηγήσει την οικονομία της Ελλάδα σε ανάκαμψη.


Ωστόστο βέβαια, οι κυβερνώντες δεν ακούνε κανέναν παρά μόνον τα αυτάκια τους αφού όλα τα παραπάνω αναφέρθηκαν πρώτη φορά από τη ΧΑ. Γιατί όμως να ακούσουν τη Χρυση Αυγή ;; Ένα "φασιστικο" και "ναζιστικό" κίνημα; Η ΛΑΣΠΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΓΡΑΦΩΝ φταίει για αυτό. Που στρέφουν τον κόσμο εναντίον μας.


Η ΧΑ στις θέσεις της αναφέρει συγκεκριμένα :


"Εξυγίανση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος. Πάταξη της κερδοσκοπίας, της τοκογλυφίας και του καθεστώτος των μεσαζόντων. Εθνικοποίηση των μονοπωλίων. Εφαρμογή ορίου κατοχής κεφαλαίου ή μέσων παραγωγής, από άτομα ή ομάδες συμφερόντων, ώστε να μην μπορούν αυτά να επηρεάζουν την πορεία της Εθνικής Οικονομίας. Καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση όλων των χαριστικών συμβάσεων με πολυεθνικές εταιρείες. Οι ξένες επενδύσεις επιτρεπτές μόνο σε ασφαλή για την ανεξαρτησία της Οικονομίας μας επίπεδα, και με υποχρεωτικές κοινωνικές παροχές. Εκμετάλλευση των Ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Κίνητρα για την ανάπτυξη Ελληνικών παραγωγικών μονάδων, με προτεραιότητα στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και για τη βελτίωση των προϊόντων και την προώθηση των εξαγωγών. Ιδιοκτησία μόνο για τους Έλληνες. Κράτος δικαίου, Ελληνοκεντρικό και Φιλολαϊκό." (XA θέσεις )

Αλλά που αυτό το κράτος..........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου