Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ.


“ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ…”: Τελικά, παρά τα όποια προβλήματα (που γιγαντώνονται), η Ελλάδα παραμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα χώρα, στην οποία κανένας δεν πλήττει. Ειδικά, όποιος ασχολείται με την πολιτική. Άγριος, λοιπόν, καυγάς ξέσπασε σήμερα μεταξύ των δύο –εκ των τριών- κομμάτων της κεντροδεξιάς παράγκας, με μήλον της έριδος την κατάθεση πρότασης νόμου στη Βουλή, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Τις προηγούμενες ημέρες, μόλις ξέσπασε ο σάλος με την εισβολή των λαθρομεταναστών στη Νομική, ο πρόεδρος της ΝΔ «πρόλαβε» και ζήτησε πρώτος την νομοθετική κατάργηση του ασύλου, και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή. Αλλά, σήμερα τον… πρόλαβε ο έτερος Καππαδόκης της παράγκας, ο γνωστός… ζαβολιάρης Γιώργαρος Καρατζαφέρης, και κατέθεσε πρώτος αυτός την πρόταση στη Βουλή.  Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους στις τηλεοπτικές οθόνες, με εκπροσώπους των δύο… κομμάτων (που βρίσκονται σε… κώμα) να τσακώνονται για το ποιος είχε την… πατρότητα της ιδέας.
Λες και η ΝΔ δεν ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία από το 1974 μέχρι σήμερα, για να καταργήσει το άσυλο. Γιατί άραγε δεν το κατήργησε; Και μη μας πουν κάποιοι ότι άλλη ΝΔ ήταν μέχρι το 2009 κι άλλη ΝΔ είναι η σημερινή υπό τον Α. Σαμαρά. Μπα; Ο Α. Σαμαράς δεν ήταν ο πανίσχυρος υπουργός Εξωτερικών από το 1990 ως το 1993. Γιατί δεν ανέλαβε καμιά πρωτοβουλία; Δεν ήταν αρχηγός πολιτικού κόμματος για 7 ολόκληρα χρόνια; Γιατί δεν κατέθεσε μια πρόταση νόμου; Τώρα το θυμήθηκε; Μη μας δουλεύεται κύριε Σαμαρά!
Ο Καρατζαφέρης δεν ήταν βουλευτής της ΝΔ, διαθέτων μάλιστα και δικό του τηλεοπτικό κανάλι; Γιατί δεν πήρε καμιά πρωτοβουλία για το θέμα του ασύλου; Δεν είναι αρχηγός κόμματος εδώ και 10 χρόνια; Γιατί θυμήθηκε να καταθέσει πρόταση νόμου τον 10ο χρόνο; Και μη μας πουν ορισμένοι ότι δεν υπήρξαν οι αφορμές. Τόσα και τόσα επεισόδια έγιναν μέσα στα πανεπιστήμια. Αλλά, τα προηγούμενα χρόνια το ’παιζε θαυμαστής του… Κάστρο και του… Τσε Γκεβάρα και φοβόταν μήπως δυσαρεστήσει τους αριστερούς. Τώρα είδε εκλογές και το ξαναπαίζει πατριώτης. Μη μας δουλεύεται κι εσείς κύριε Καρατζαφέρη! Ποια είναι η πραγματικότητα; Όσο και να σκοτώνονται για τις ψήφους των αγανακτισμένων Ελλήνων οι κεντροδεξιοί παραγκίτες, «φανατικοί μνημονιακοί» και «δήθεν αντιμνημονιακοί», το… πουλάκι (οι ψήφοι εν προκειμένω) έχει βγάλει φτερά και πέταξε. Τζάμπα λοιπόν κοκορομαχούν. Δεν πείθουν, πώς να το κάνουμε;
ΠΗΓΗ 


(kaio-menos)
Μα γιατί όμως να φέρουν αντίρρήση τόσα χρόνια. Λες και δεν τους βόλευε η κατάσταση. Ειδικά τη Ν.Δ αφού όσο ήταν στην κυβέρνηση και μέτα τα επεισόδια με τον αναρχικό Αλέξη Γρηγορόπουλο φυσικά και το θεώρησε σαν μία ευκαιρία να βελτιώσει την εικόνα της αφού επιτρέποντας στους αναρχικούς να σπάζουν τα πάντα, αφού καταλάγιασε η λίγο ο θόρυβος πιάσανε πολλούς από δαύτους. Ωστόσο δεν τους ήρθε όπως θέλανε.
Γιατί ακόμα δεν κάνανε τίποτα άλλο;; Γιατί τα εθνικά θέματα και κυρίως τα θέματα ασφάλειας είναι ελάσσονος σημασίας για αυτούς. Διότι για θέμα ασφάλειας πρόκειται το άσυλο στα πανεπιστήμια, αφού μετα το 1974 και την εισβολή και κατάληψη του πολυτεχνείου από τους φοιτητές της μαριχουάνας και της μπύρας το άσυλο μετατράπηκε σε "χαρτί" ασφαλείας για όλους τους εγκληματίες. 
Πόσοι πρυτάνεις ζητούν απεγνωσμένα την άρση του διότι τα έκτροπα που βλέπουν τους κάνουν να αηδιάζουν.
Είναι κοινό μυστικό εξάλλου το γεγονός πως μέσα στα πανεπιστήμια/πολυτεχνεία η διακίνηση των ναρκωτικών είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο ενώ η διακίνηση μαριχουάνας ή όπως το λένε "μαύρου" γίνεται ελεύθερα αφού δε θα τους πει κανένας τίποτα.
Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη της άρσης του ασύλου στα πανεπιστήμια ( κάτι που η Χ.Α από τη δημιουργία της στηρίζει) μπας και αισθανθούμε λίγο περισσότερο ...χμ..ασφάλεια....

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου